AKADEMITRÄNINGAR, TELGE AKADEMI - KLICKA HÄR FÖR MER INFO
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Södertälje Fotbollsklubb
En klubb för alla
F03

New Mill Indians SK F03-04
4 - 1
Södertälje FK F03/ Enhörna IF
New Mill Indians SK F03-044 - 1Södertälje FK F03/ Enhörna IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 juli, 09:30
Plats:Nykvarns IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 160791039
Samling:08:30, Nykvarns IP
Trupp:#2 Leandra Cicek
#3 Karolina Hede
#4 Elin Jansson
#6 Saga-Lee Lindmark
#8 Alice Tulehag
#9 Lovisa Lundgren
#10 Sara Ido
#11 Vendela Eklöf
#13 Sylvia Agirman
#16 Mika Lättman
#17 Oliwia Szymanska
#18 Elin Nano
New Mill i VM-form
2019-07-24 02:20
Uppladdning i Frankrike stärkte hemmalaget?
Efter flera veckor utan match, var det dags att åka till Nykvarn för årets andra möte med New Mill Indians.
Förra gången blev det 2-7 och SFK bjöd frikostigt på de flesta målen. Denna gång hade vi förhoppningar om en jämnare match, då truppen var stor trots att det är mitt i sommaren. Det som blev oprövat var SFKs innermittfält där alla 3 "vanliga" spelare inte var tillgängliga, men Sara I tillsammans med debuterande Elin Nano, skulle få visa upp sig.

SFK börjar med den gamla varianten av avspark; långboll som inte resulterar i annat än inkast denna gång. Elin visar direkt fint spel och tar tag i bollen.
I 5:e min en långboll av NMISK ner mot SFKs hörnflagga. #8Alice Nilsson hinner upp den precis, tar sig förbi uppvaktningen och skjuter 1-0 från liten vinkel. Skottet påminde en hel del om det som Sofia Jakobsson senare samma dag gjorde i VMs bronsmatch, men detta var snyggare!

SFK deppar inte utan skapar möjligheter genom bl a Tindra, Oliwia, Sara och Elin och redan i 8:e minuten skjuts en retur in i hemmamålet och det är kvitterat.

Mitt i halvleken är SFK-försvaret inte på tå och NMI har flera chanser att ta ledningen men skott utanför eller tar Vendela i målet hand om bollarna med pondus. Helt klart en av våra bättre spelare denna dag! Innan paus är många trötta men det blir inte fler mål, så 1-1 står sig.

Direkt i början av 2:a skapar Alice i New Mill en chans men Karolina spelar jättebra försvar. Tyvärr för SFKs del kommer bollen ut till en fri yta där NMI enkelt kan sätta 2-1.

Sen fortsätter en spelet med en massiv hemmapress där Vendela räddar SFK från flera baklängesmål. Men i 14:e min gör Alice en konstvändning med boll och lyckas skjuta in 3-1.

Några skador i SFK-lägret tvingar fram flera oplanerade byten, men man kan ändå freda sig bra. Tindra sticker upp i ett av SFKs få anfall i andra halvlek, som annars utvecklar sig till en kamp mellan Alice i NMI och Vendela i SFK-målet. Vendela klarar bl a två rena frilägen, men till slut kommer ett skott över Vendela men under ribban och slutresultatet kan spikas till 4-1.

SFK/EIF hade svårt med orken i 2:a halvlek, men annars var det en godkänd insats. Vi gör mål igen och det helt nya mittfältsparet vek inte ner sig utan visade fint spel både i anfall och försvar. Skillnaden på lagen idag var, som ni förstår av detta referatet, en spelare. Klar uppryckning av SFK jämfört med förra matchen mot New Mill, och det krävdes konstnummer för att göra mål på oss.

Nästa match hemma 20 aug mot Skogstorp.

/Leo Lundgren

 

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER
KLUBBEN
PARTNERS
STÖTTA SÖDERTÄLJE FK
KLUBBEN