AKADEMITRÄNINGAR, TELGE AKADEMI - KLICKA HÄR FÖR MER INFO
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Södertälje Fotbollsklubb
En klubb för alla
F03

Södertälje FK F03/ Enhörna IF
2 - 8
Skogstorps GoIF F03-04
Södertälje FK F03/ Enhörna IF2 - 8Skogstorps GoIF F03-04

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 20 augusti, 19:30
Plats:Östertälje IP B
Tävling:
Matchnummer: 160791034
Samling:18:30, Omklädningsrummen Östertälje
Aktivitetsinfo: Fikaförsäljning Elin och Mimmi S. Matchvärd Leo
Skogstorp hemma i kvällsmatch
2019-08-24 16:46
Proppen ur i andra halvlek

Kvällsmatch mot seriens kanske bästa lag, Skogstorps GOIF. Då brukar SFK också spela bättre. Den lågt stående solen skulle kunna ställa till det för ena laget, men den gick lagom i moln till avspark.
Det börjar bra för hemmalaget, även om inga målchanser skapas. Skogstorp spelar snabbt och långt, men det leder inte heller till farligheter då Paulina i hemmamålet är med på noterna.
I 10:e min får SFK sin första hörna, men den blir i vanlig ordning helt ofarlig. Ester stjäl sen bollen och är nära att komma igenom men 3 motståndare lyckas avväpna henne.
Sen blir det mer och mer Skogstorp; #45Greta får många bollar på sin högerkant och skapar alltid något. Själv eller frispelar hon lagkompisar. I 20:e min är det istället #17 Elham som frispelar #6Agnes, men skottet går över. Hon ska få fler chanser…
Fler hörnor och chanser för Skogstorp, men bollen når aldrig nätmaskorna.
I 27:e min får Ester bollen, vänder upp och slår lång på LovisaL ute till vänster. Hon driver en bit och slår in bollen utanför straffområdet så den når bort till Oliwia på andra kanten. Oliwia drar till direkt – i stolpen! Vackraste spelet så långt, men det delas inte ut stilpoäng idag heller.
Flera fina spel åt bägge håll, och SFK-försvaret täcker upp bättre nu.
I slutet på halvleken slår Ester en långboll som Andrea springer sig fri på, men bollen tar i ryggen, spelet vänder och några missförstånd senare rullar bollen istället sakta in i SFK-målet; 0-1.


Snopet mål men rättvist då Skogstorp haft de klart bästa lägena. Bra halvlek av hemmalaget som visar bra spel många gånger.


Mörkret har sänkt sig över Östertälje men ett par minuter in i andra halvlek tänds belysningen. Då får vi se Andrea få jobba som målvakt och rädda flera bollar. Men en felpass framför eget straffområde ger öppet skottläge som #33Tilde förvaltar på bästa sätt till 0-2.
I 10:e min sliter Paulina sig loss men bollen precis utanför i svår vinkel. Direkt efter insparken får LovisaL bollen och prickar ribban!
Spelet böljar med chanser år bägge håll.
I 17:e min balanserar Ester på linjen på ett sätt som skulle fått Kurre Hamrin att bli grön av avund, speciellt som hon lyckas få in bollen till 1-2.


Detta blir starten på en galen kvart. Dubbelhörna Skogstorp, 1-3, #6Agnes. Mika lyckas avsluta eget anfall trots 5 spelare emot. Kontring och SGOIF 4-mot-2 vilket ger 1-4, Agnes igen. Inlägg som #10 Julia gör 1-5 på. Sen skapar Greta en bra chans som ger resultatlös hörna. Paulina snurrar och trycker sig ända fram till 2-5. (Officiella matchrapporten har målen i fel ordning). Sen flygande anfall och 2-6, Julia igen.


Trots uppförsbacken skapar SFK några lägen till; Elin bra skott men precis utanför/över. Vendela samma sak. Paulina är nära att måla, men matchen är förstås Skogstorps.
Skogstorp har fått upp farten och #6Agnes är het och gör både 2-7 och 2-8 på slutet.


Aldrig roligt att släppa in så många mål, och det kom lite överraskande eftersom det var stabilt i 1:a halvlek. SFK får se det positiva med många skapade målchanser och bitvis fint spel.


Grattis Skogstorp och vi tackar alla spelare och publiken för en fin match.


/Leo Lundgren, lagledare SFK


<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER
KLUBBEN
PARTNERS
STÖTTA SÖDERTÄLJE FK
KLUBBEN