AKADEMITRÄNINGAR, TELGE AKADEMI - KLICKA HÄR FÖR MER INFO
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Södertälje Fotbollsklubb
En klubb för alla
F03

IK Viljan Strängnäs DJ
5 - 0
Södertälje FK F03/ Enhörna IF
IK Viljan Strängnäs DJ5 - 0Södertälje FK F03/ Enhörna IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 29 maj, 19:00
Plats:Vasavallen KG
Tävling:
Matchnummer: 160791019
Samling:17:15, Södertälje Fotbollsarena
Trupp:#2 Leandra Cicek
#4 Elin Jansson
#5 Mimmie Fasth
#6 Saga-Lee Lindmark
#7 Mimmi Sjödin
#9 Lovisa Lundgren
#10 Sara Ido
#13 Sylvia Agirman
#16 Mika Lättman
#17 Oliwia Szymanska
Svårt borta mot Viljan
2019-05-30 19:37
Anfall i baklås
Matcherna mot Viljan brukar vara målsnåla och katten vet om vi nånsin vunnit. I år känns det som om våra förutsättningar är bättre, men inför detta första möte för året har vi 6 startspelare borta varav 2 som kunde ha spelat målvakt.

Vi får lyckligtvis låna 4 duktiga spelare från EIF; Felicia, Julia, LovisaA och Rebecka.
Sammanlagt har vi därmed 3 avbytare och Mimmi som sista utpost hela matchen.

Matchen börjar med ganska jämnt spel utan stora chanser åt nåt håll men med klart övertag för IK Viljan. SFK har pratat om grunder i spelet och det känns som om de hålls.
Efter dryga kvarten kastar IKV ett inkast där bollen passas in i mitten och där kan bollen skjutas ostört och otagbart in under ribban till 1-0.

Backlinjen fungerar bra och det blir inga större farligheter resten av halvleken. Även SFK har flera halvchanser i första. En gång ligger bollen fri framför Viljans mållinje men ingen får träff på den.
Och det är lite typiskt för hela matchen. Vi ställer upp bra och försvarar oss på rätt sätt längst bak men behandlingen av bollen funkar inte alls ikväll. Trots den helt platta konstgräsmattan på Vasavallen, vill inte passningar och dribblingar hitta fram speciellt ofta. Och lyckas första passet så tappas bollen oftast därefter.

Halvtidsvilan kommer välbehövligt då flera fått slita hela halvleken. När andra drar igång  ser vi ganska slitna ut och vi blir direkt nerpressade av Viljan. Dubbelhörna i 54:e min och en lång boll över hela försvaret bredsidas enkelt in för 2-0.
Fasta situationer blir hemmalaget grej denna kväll och långa bollar in till ganska fria spelare är lyckat och ger 3 av målen. Ett mål är lite svårare då skytten kastar sig fram och får tån på bollen.

Nej denna kvällen gick inget i vårt anfallsspel vår väg. Och bollar som bara bryts eller nickas bort hamnar rakt på en blå hemmaspelare varje gång. Viljan spelar däremot säkert och vänder spel från kant till kant och via rättvända spelare längre bak. Helt enkelt så som vi också vill spela.

Stora plus till Mimmi som tog allt som kunde tas och även ett friläge mot två blå, Rebecka vars energiska backspel styrde bort många målchanser och Elin som spelade högerback hela matchen.

/Leo Lundgren, lagledare SFK

<< Tillbaka

 
 
HUVUDSPONSORER
KLUBBEN
PARTNERS
STÖTTA SÖDERTÄLJE FK
KLUBBEN