SÖDERTÄLJE FK UNGDOM

Södertäljes FK har över 500 medlemmar med en breddverksamhet som erbjuder alla fotbollsintresserade i hela Södertälje, oavsett ålder eller kön, en möjlighet till ett lag att träna och spela i. SFK gör också en tydlig satsning på flick- och damfotboll. En målinriktad elitsatsning på både junior- och seniorfotboll.
Vill du komma till A-lagets webbsida surfa in på http://www.sodertaljefk.se
Kevin Sharro fortsätter i SFK
2018-01-18 20:18
Kevin följer gärna med i anfallen, här mot Linköping förra säsongen. Foto: Felix Rimfrost


Vi är glada att meddela att 24-årige Kevin Sharro valt att förlänga sitt kontrakt med Södertälje FK 2018.


- Det känns bra och jag tvekade inte att skriva på. Vi har ett bra gäng som kommer göra det bra, säger Kevin.


Vi ser fram emot att åtnjuta Kevins fina fötter även nästa säsong. Han har en bra första touch och en fin vänsterfot. Han trivs både som vänsterback och vänsterytter, är väldigt offensivt lagd och gillar att följa med i anfallen.


I Kevins CV finns klubbar som Assyriska FF (moderklubb), Ensköpings SK (div 1), Valsta-Syrianska (div 1-2), Syrianska kerburan, Arameisk-Syrianska (div 2) och Södertälje FK (div 1-2). Hans meritlista har gjort Kevin till en rutinerad spelare som vi hoppas få stor nytta av i år.


Och på frågan vad han känner inför 2018, så har han bara positiva tankar.


- Det känns bra. Vi har fått in nya tränare och spelare i laget som har bra karaktärer. Jag har bara positiva tankar inför 2018, säger Kevin.

Aday Khoury tillbaka i SFK
2018-01-15 23:21
Aday kör hårt på dagens träning. Foto: Felix RimfrostVi välkomnar 22-årige Aday Khoury till Södertälje FK, men han är inte helt ny i klubben. 2015 var Aday utlånad till oss från superettanlaget Assyriska FF när vi spelade i div 1.


Men nu har han alltså helt och hållet blivit en SFK:are och han ser fram emot en spännande säsong.


- Jag har höga förväntningar på mig, mina lagkamrater och klubben och hoppas vi kan vara med och slåss i toppen, säger Aday förväntansfullt.


Vad fick dig att välja SFK?

- Andreas, Bojan samt ledningen har tydliga mål och ambitioner inför det här året. Så det gjorde valet enklare för mig, säger Aday.


Aday är en stark mittback/defensiv mittfältare och en riktig bollvinnare. Han är stark i luftrummet och bra med båda fötterna.


Innan Aday var utlånad till oss så tillhörde han Assyriska från 2013 - 2015. Efter vårt division 1 äventyr gick Aday tillbaka till Assyriska under 2016. Och nu senast har han tillhört Arameisk-Syrianska 2016 - 2017 i både division 1 och 2.


Vi har nu fått en spelare med erfarenhet från både Superettan och Division 1 vilket ger oss bra kvalitet.

Vår tränarduo tar nästa steg i sin utveckling
2018-01-09 14:21
Andreas och Bojan ser fram emot Uefa A utbildningen de kommit in på. Foto: Felix RimfrostVårt tränarpar Andreas Haddad och Bojan Mijatovic tar nu nästa steg i sina tränarkarriärer. Båda har i hård konkurrens kommit in på Uefa A som i slutänden leder till en tränarlicens.


- Det känns fantastiskt bra, säger Andreas glatt innan Bojan fyller i.


- Det ska bli superkul och inspirerande att gå Uefa A, säger Bojan.


Utbildningen innebär en ny kompetensutveckling för Andreas och Bojan. Den kommer att höja deras kunskaper om fotboll och utveckla deras ledarskap till ytterligare en nivå.


- Utbildningen kommer att utveckla mig som fotbollstränare samt bidra till att jag tar ett kliv till i min tränarkarriär, säger Bojan.


I år var det 24 personer som kom in på utbildningen som pågår under 2018 och avslutas i slutet av året. Det är fem tillfällen på fyra dagar som man aktivt är på Bosön. Mellan varje tillfälle har kursdeltagarna diverse uppgifter att genomföra både praktiskt och teoretiskt.


- De har gjort om utbildningarna sedan ett år tillbaka och nu kan man inte köra 14 dagar och vara klar, utan nu tar det flera år att utbilda sig till tränare. Det kostar en slant också och det är bra, för då blir man av med oseriösa personer, säger Andreas.


***


Vi gratulerar Andreas och Bojan till utbildningen och önskar dem lycka till!

Ännu ett lovande framtidslöfte ansluter till Södertälje FK
2018-01-05 18:12
Naramsin Akdemir i sin förra klubb Spånga IS. Foto: Mikael Wiklund. Foto: Mikael WiklundVi är glada att kunna presentera blott 19-årige försvararen Naramsin Akdemir som skrivit på för 2018 med Södertälje FK.


- Det känns som att jag kan utvecklas mycket individuellt i SFK och ser fram emot att jobba med Andreas och Bojan, säger Naramsin.


Naramsin kommer närmast från topplaget Spånga IS i division 4. Spånga har varit mycket nära att avancera till 3:an men oturligt haft stolpe ut. Två år i rad har man missat att gå upp via kval men i år blir det säkert tredje gången gillt. Innan det tillhörde Naramsin AFC United U19-U21 mellan 2013-2016.


Som försvarare, vilka är dina främsta styrkor?

- Jag skulle säga att mina främsta styrkor är min kondition samt fysiken.


Hur går dina tankar inför säsongen 2018?

- Jag har tränat med SFK sedan träningarna i november förra året, redan då kunde man se att klubben har höga ambitioner och bra förutsättningar. De tror verkligen på det här och det gör jag med, avslutar Naramsin förväntansfullt.

Alexander Durmaz klar för Södertälje FK
2017-12-29 21:59
Alexander Durmaz under sin tid med BK Forward. Foto: PrivatÄnnu en spelare har fogats in i det lagpussel som byggs inför 2018. Vi välkomnar 20-årige mittfältaren Alexander Durmaz till klubben och han känner att han hittat rätt.


- Det kändes som det rätta valet redan från första träningen med en bra grupp, bra tränare och få veta att dem tror på mig vilket gjorde valet ännu lättare. Dem verkar ha nåt bra på gång inför kommande säsong, säger Alex förhoppningsfullt.


Alex kommer närmast från division 1 klubben BK Forward där han har många fina minnen ifrån.


- Jag har ganska många bra minnen, men det bästa måste nog vara min debut i division 1, minns Alex med glädje.


Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

- Tekniken, spelförståelsen och passningsspelet skulle jag säga.


Hur går dina tankar inför säsongen 2018?

- Att Komma i bästa möjliga form inför säsongen. Mina tankar och förhoppningar inför säsongen är att vi tar oss upp till division 1 igen.

Charbel Üre tar steget upp till A-laget
2017-12-25 12:21
Charbel Üre från U19 välkomnas till A-laget av sportchefen Besim Kavacioglu (t v). Foto: Felix RimfrostVi är mycket glada och stolta att presentera 17-årige Charbel Üre som ny i A-lagstruppen. Charbel kommer från våra egna led i U19 och får nu chansen att visa framfötterna i A-laget.


- Det känns spännande. Jag vill tacka Andreas och Bojan för deras förtroende och även spelarna som har fått mig att känna mig som en del av laget och alltid pushat och hjälpt mig att göra mitt bästa, säger Charbel.


Charbel började spela fotboll redan vid sex års ålder i Syrianska FC men har sedan en tid tillbaka gått över till Södertälje FK där han nu vill fortsätta sin karriär.


Charbel har många goda egenskaper men hans främsta styrkor ligger i fysiken, försvaret och bollsäkerheten.


Hur går dina tankar inför säsongen 2018?

- Jag har positiva tankar och med hjälp av tränarna ska jag göra allt för att utvecklas och ta en plats bland de 11, säger Charbel förhoppningsfullt.

Jul och nyår
2017-12-22 00:39

Kansliet kommer att vara stängt fr.o.m. 22 december t.o.m 14 januari

Under den stängda perioden kommer vi att läsa av kansli-mejlen dagligen på vardagarna. Det kan dock ta längre tid innan vi svarar på mejlen.

Vi från Södertälje FK önskar alla  

 

EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR

Vi ses och hörs 2018.

Mvh
Södertälje FK

 

Mittfältsmotorn Allan Zizinga ansluter till SFK
2017-12-16 20:40
Allan Zizinga ser fram emot nästa säsong. Foto: PrivatLagbygget växer hela tiden och nu har vi lyckats knyta till oss 22-årige mittfältsdynamon Allan Zizinga. När han fick frågan att vara med i SFK så tvekade han inte.

- Efter att ha talat om klubbens mål med huvudtränaren Andreas Haddad kändes det helt rätt för mig. Viktigt också att Andreas tror på min förmåga som spelare, säger Allan.


I december 2013 dök unge Allan upp som gubben i lådan på en träning i division 4 klubben Hvetlanda GIF och frågade om han fick vara med? Ingen visste vem han var men det visade sig snabbt att den oskolade spelaren från Uganda imponerade stort. Och det tog inte länge förrän han avancerade till division 2 klubben Vimmerby IF.


Allan är en fysisk och uppoffrande spelare. Han är stenhård i kroppen och förlorar sällan en närkamp på mitten, vilket vi kommer ha stor nytta av nästa säsong.


- Jag hoppas på en bra säsong och att grabbarna jobbar hårt så vi kanske kan fira serieseger i oktober. Det måste vara målet för alla i truppen, avslutar Allan bestämt.

Anfallaren Bachir Katourgi klar för Södertälje FK
2017-12-15 16:44
Bachir in action förra säsongen. Foto: Felix RimfrostIdag har vi gjort klart med 24-årige anfallaren Bachir Katourgi. Bachir hade möjlighet att gå till en division 1 klubb, men valde ändå att fortsätta med oss.


- Valet föll på SFK av olika anledningar. Den största anledningen var tränarna Andreas och Bojan men även nya sportchefen Besim, säger Bachir innan han fortsätter.


- Jag tycker att målen de har och tankarna jag har speglar varandra. Jag har fullt förtroende för dem och hoppas att våra mål kan uppnås tillsammans.


Bachir har tidigare spelat så högt som i Superettan med Assyriska FF. Övriga klubbar han representerat är Syrianska FC, Arameisk-Syrianska IF samt Eskilstuna City.


Däremot har Bachir spelat mot allsvenskt motstånd när Syrianska mötte Djurgården i Svenska Cupen 2016. Syrianska chockade Djurgården och vann med 1-0 och det var Bachir som gjorde målet i början av andra halvlek. Men han kunde ha avgjort matchen redan innan pausvilan när han hade ett kanonskott som träffade ribban.


Bachir är vass i straffområdet och har ett bra avslut. Han är en riktig vinnarskalle, vilket också gör att han kräver mycket av sina medspelare. Han är en stark och uthållig forward som löper mycket.


Kul att du fortsätter med oss. Vad tror du om 2018?

- Jag tror att vi kommer överraska många. Vi är lite av underdogs i serien. Nu ska vi visa vad vi går för med den rätta ledningen av Andreas och Bojan i täten.

Nyheter från våra lag
P04 Vit, 04/01 14:00 
U19, 20/12 15:33 
 
KLUBBEN
HUVUDSPONSORER
PARTNERS
LOVELY DEALS KORTET
STÖTTA SÖDERTÄLJE FK
KLUBBEN